Webáruházak csatlakoztatása

Shoprenter
Shopify
eMag Marketplace
UNAS
Salesform

A Webshippy rendeléskezelő és csomagolás-optimalizáló szoftvere lehetővé teszi, hogy a webáruházadba érkező rendeléseket valós időben lássuk és amennyiben a raktárkészlet lehetővé teszi, azonnal csomagoljuk és átadjuk a szállítmányozó partnerek részére kiszállításra. A rendszerben lehetőséged van nyomon követni a csomagjaid állapotát, valamint naprakész információkhoz férsz hozzá a pénzügyeiddel kapcsolatban.

Shoprenter integráció

Amennyiben a webáruházad Shoprenter alapú úgy a Webshippy rendszerével könnyedén összekapcsolhatod, a Shoprenter alapértelmezett beállításainak köszönhetően. A Shoprenter integráció az alábbi adatkommunikációt támogatja:

Rendelések importálása

Terméktörzs importálása

Készlet visszaszinkronizálás

Kiküldöttségi állapot visszaszinkronizálása

Utánvét beérkezés visszaszinkronizálása

Csomagkövetési azonosító visszaszinkronizálása

Shoprenter

x

x

x

x

Telepítés és beállítások

1.A Webshippy rendszerében navigálj a Beállítások / Értékesítési csatornák oldalra, ahol tetszőleges számú webáruházat rendelhetsz hozzá a profilodhoz.

2. Adj hozzá egy új webáruházat a Shoprenter logóra kattintva.

3. A felugró ablakban add meg a webáruházad nevét, adj meg egy rövidített nevet, valamint add meg a webshopod elérési útvonalát és kattints a Létrehozás gombra.

4. Az új webáruház hozzárendelésre került a profilodhoz. Ahhoz, hogy létrehozd a kapcsolatot a két rendszer között, meg kell adnod a Shoprenter API felhasználónevedet, jelszavadat, valamint a boltod Shoprenter URL címét (boltodneve.shoprenter.hu). Ezeket a Shoprenter adminisztrációs rendszeréből szerezheted meg.

5. Egy új böngésző ablakban nyisd meg a Shoprenter felületét, majd válaszd a Beállítások / Integrációk / Logisztika / Webshippy – Kiszervezett logisztika menüpontot.

6. A legördülő menüben állítsd át a StátusztEngedélyezett” állapotra és a jobb felső sarokban található Mentés gombra kattintva véglegesítsd a beállításokat.

7. Mentés után megjelenik az API felhasználóneved és jelszavad. Ezeket másold ki egyenként és illeszd be a Webshippy admin felületén a megfelelő mezőkbe. A Shoprenter API URL mezőbe írd be a Shoprenter URL címét a boltodnak (boltodneve.shoprenter.hu), majd véglegesítsd a beállításokat a Módosítások mentése gombra kattintva.

8. A Webáruház beállításai között további működést szabályozhatsz, pl. hogy szinkronizálja-e vissza a rendszer az árukészletedet a Webshippy rendszeréből vagy sem stb.

A Webshippy rendeléskezelő és csomagolás-optimalizáló szoftvere lehetővé teszi, hogy a Shopify webáruházba érkező rendeléseidet szinkronizáljuk és amennyiben a raktárkészlet lehetővé teszi, azonnal csomagoljuk és átadjuk a szállítmányozó partnerek részére kiszállításra. A rendszerben lehetőséged van nyomon követni a csomagjaid állapotát, valamint naprakész információkhoz férsz hozzá a pénzügyeiddel kapcsolatban.

A Webshippy lehetővé teszi, hogy az Shopify-ba feltöltött termékeidet egyetlen kattintással importáld, így könnyítve meg a raktárunkban lévő termékeid készletnyilvántartását.

A Shopify integráció az alábbi adatkommunikációt támogatja:

Rendelések importálása

Terméktörzs importálása

Készlet visszaszinkronizálás

Kiküldöttségi állapot visszaszinkronizálása

Utánvét beérkezés visszaszinkronizálása

Csomagkövetési azonosító visszaszinkronizálása

Shopify

x

x

x

x

Az integráció megvalósítása

Beállítás

1.A Webshippy rendszerben a Beállítások menü Webáruházak kezelése almenüben kattints a Shopify logóra, majd a megjelenő ablakban rögzítsd áruházad adatait.

2. Az adatok mentése után a telepítsd a Webshippy Shopify Appot a következő linkre kattintva. Miután megadtad áruházad url-jét, a telepítő átirányít a Shopify adminisztrációs felületére, ahol be kell jelentkezned Shopify felhasználói adataiddal. Ezt követően tudod elfogadni a Webshippy Shopify App telepítését.

3. Sikeres telepítés után megjelenő képernyőn rögzítsd a Webshippy Áruház oldalon generált API kulcsot. A kapcsolat sikeres létrejöttéről visszaigazolást kapsz a Shopify App felületén.

Ezzel készen is van a Shopify és a Webshippy közti kommunikáció beállítása.

Használat

Az Shopify rendszerében már rögzített termékeket nem szükséges a Webshippy-ben ismét kézzel rögzíteni. A termékek szinkronizációja a Webshippy felületén a Logisztika menü Termékek menüpontjában található Műveletek gombra kattintva, majd az Shopify-szinkronizálás pontot választva indítható el.

A megrendelések szinkronizációja a Shopify rendszerből a Webshippy rendszerébe automatikusan történik, 20 percenként. A Webshippy-nél teljesített (csomagolt és feladott) megrendelések állapotai a Shopify rendszerbe automatikusan visszaszinkronizálásra kerülnek.

A Webshippy rendeléskezelő és csomagolás-optimalizáló szoftvere lehetővé teszi, hogy az eMAG marketplace-ről érkező rendeléseidet valós időben lássuk és amennyiben a raktárkészlet lehetővé teszi, azonnal csomagoljuk és átadjuk a szállítmányozó partnerek részére kiszállításra. A rendszerben lehetőséged van nyomon követni a csomagjaid állapotát, valamint naprakész információkhoz férsz hozzá a pénzügyeiddel kapcsolatban.

A Webshippy lehetővé teszi, hogy az eMAG marketplace-re feltöltött termékeidet egyetlen kattintással importáld, így könnyítve meg a raktárunkban lévő termékeid készletnyilvántartását.

Beállítás

1.Lépj be az eMAG marketplace (https://marketplace.emag.hu) felületére

2. Keresd meg a Felhasználói fiókom menüben a Profil almenüt, majd a megjelenő oldalon klikkelj a Technikai részletek fülre

3. Az Eladó IP-je dobozban kattints az Új IP cím hozzáadása gombra és rögzítsd a következő IP címet: 104.248.139.249

4. A Webshippy rendszerben a Beállítások menü Webáruházak kezelése almenüben kattints az eMAG logóra, majd a megjelenő ablakban rögzítsd áruházad alapadatait (bolt neve, rövid név, url).

5. Az alapadatok rögzítését követően adhatod meg az eMAG marketplace profilod csatlakoztatásához szükséges további adatokat

6. Az eMAG Felhasználónév mezőbe az eMAG marketplace-en regisztrált email címedet állítsd be.

7. Az eMAG Jelszó mezőbe az eMAG felületéhez tartozó jelszavad rögzítsd.

Ezzel készen is van az eMAG és a Webshippy közti kommunikáció beállítása.

Fontos információ a termékek raktári azonosításához

Az SKU (Stock Keeping Unit), azaz cikkszám az elsődleges azonosító jel, amin keresztül a raktárunkban található termékeket beazonosítjuk a rendelésekben szereplő termékekkel. Épp ezért elengedhetetlen, hogy minden terméked rendelkezzen egyedi SKU azonosítóval, máskülönben a beérkező rendeléseket nem tudjuk kiküldésre előkészíteni. Nagyon fontos, hogy egy SKU csak egyszer szerepeljen, tehát ha a termékeid rendelkeznek termékvariációkkal (kék, szürke, piros), akkor minden egyes termékvariáció egyedi SKU értéket kapjon. (AZ SKU értéke bármi lehet, de ne használj ékezeteket és szóközöket.) A Webshippy SKU értéke az eMAG Marketplace rendszerben a termék adatlapján, az 1. blokkban található meg Termékkód elnevezéssel.

Használat

Az eMAG rendszerében már rögzített termékeket nem szükséges a Webshippy-ben ismét kézzel rögzíteni. A termékek szinkronizációja a Webshippy felületén a Logisztika menü Termékek menüpontjában található Műveletek gombra kattintva, majd az eMAG szinkronizálás pontot választva indítható el.

A megrendelések szinkronizációja az eMAG marketplace-ből a Webshippy rendszerébe automatikusan történik. A Webshippy-nél teljesített (csomagolt és feladott) megrendelések állapotai az eMAG rendszerébe automatikusan visszaszinkronizálásra kerülnek.

A Webshippy rendeléskezelő és csomagolás-optimalizáló szoftvere lehetővé teszi, hogy az Unas webáruházba érkező rendeléseidet szinkronizáljuk és amennyiben a raktárkészlet lehetővé teszi, azonnal csomagoljuk és átadjuk a szállítmányozó partnerek részére kiszállításra. A rendszerben lehetőséged van nyomon követni a csomagjaid állapotát, valamint naprakész információkhoz férsz hozzá a pénzügyeiddel kapcsolatban.

A Webshippy lehetővé teszi, hogy az Unas-ba feltöltött termékeidet egyetlen kattintással importáld, így könnyítve meg a raktárunkban lévő termékeid készletnyilvántartását.

Az Unas integráció az alábbi adatkommunikációt támogatja:

Rendelések importálása

Terméktörzs importálása

Készlet visszaszinkronizálás

Kiküldöttségi állapot visszaszinkronizálása

Utánvét beérkezés visszaszinkronizálása

Csomagkövetési azonosító visszaszinkronizálása

Unas

x

x

x

x

Az integráció megvalósítása

Beállítás

  1. Nyiss egy új ablakot és lépj be az UnasShop webáruházad adminisztrációs felületére.

  2. Válaszd a Beállítások / Alapbeállítások menüpontot, majd a Megrendelés lapfülön az “Új rendelés esetén be legyen kapcsolva automatikusan a fizetés kezelés” opciót állítsd “Igen”re.

  3. Válaszd a Beállítások / Külső kapcsolatok / API kapcsolat menüpontot, majd engedélyezd az API használatát

  4. A Webshippy rendszerben a Beállítások menü Webáruházak kezelése almenüben kattints az Unas Shop logóra, majd a megjelenő ablakban rögzítsd áruházad adatait. Ide másold be az UnasShop Admin felületén található felhasználónevet, jelszót, bolt azonosítót és engedély kódot.

Ezzel készen is van az Unas és a Webshippy közti kommunikáció beállítása.

Használat

Az Unas rendszerében már rögzített termékeket nem szükséges a Webshippy-ben ismét kézzel rögzíteni. A termékek szinkronizációja a Webshippy felületén a Logisztika menü Termékek menüpontjában található Műveletek gombra kattintva, majd az Unas-szinkronizálás pontot választva indítható el.

A megrendelések szinkronizációja az Unas rendszerből a Webshippy rendszerébe automatikusan történik, 10 percenként. A Webshippy-nél teljesített (csomagolt és feladott) megrendelések állapotai az Unas rendszerbe automatikusan visszaszinkronizálásra kerülnek.

A Webshippy rendeléskezelő és csomagolás-optimalizáló szoftvere lehetővé teszi, hogy a Salesform rendszerbe érkező rendeléseidet szinkronizáljuk és amennyiben a raktárkészlet lehetővé teszi, azonnal csomagoljuk és átadjuk a szállítmányozó partnerek részére kiszállításra. Rendszerünkben ezt követően lehetőséged van nyomon követni a csomagjaid állapotát, valamint naprakész információkhoz férsz hozzá a pénzügyeiddel kapcsolatban is.

Az integráció megvalósítása

  1. A Webshippy rendszerben a Beállítások menü Értékesítési csatornák almenüben kattints a Salesform logóra, majd a megjelenő oldalon rögzítsd áruházad adatait.

  2. Miután rögzítetted az áruház adatait kattints a "Webáruház mentése" gombra, hogy megjelenjen az áruházadhoz generált egyedi API kulcs.

  3. A generált API kulcsot a Salesform rendszer Logisztika->Webshippy menüpontjában lévő mezőbe kell bemásolnod az integráció létrejöttéhez.

A Salesform rendszerének helyes használatáról az alábbi oldalon találsz további információkat:

A megrendelések szinkronizációja a Salesform rendszerből a Webshippy rendszerébe automatikusan megtörténik.