Termék adatbázis létrehozása

Automatikus importálás

Ahhoz, hogy a termékeidet bevételezni tudjuk a raktárunkban, először rögzítened kell őket a Webshippy rendszerébe. Ezt megteheted egyenként, az ismertebb webáruházmotorokból automatikusan importálva, egyetlen gombnyomással.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a Termékkezelés / Termékek oldalon a Műveletek legördülő menüből kiválasztod a ... szinkronizálás menüpontot. Ha már csatlakoztattál webáruház motort a rendszerhez, akkor itt mindig ad adott motor nevét látod majd. A gomb megnyomása után elindul a termék adatbázis importálása, mely akár több percig is eltarthat. A folyamat végén minden, a webáruházadban szereplő termék elérhetővé válik a Webshippy rendszerében is.

Természetesen ezen a ponton a mennyiségeknél még mindenhol 0 készletszint látszik majd, mely az első árubeszállításod után megváltozik, amint bevételeztük a termékeidet.

Manuális importálás XLSX formátumban

Amennyiben nem webáruház integráción keresztül értékesítesz, vagy valamiért nem áll rendelkezésre az automatikus termék adatbázis importálás lehetősége, úgy az adatokat XLSX formátumból is importálhatód manuálisan.

Az alábbiakban összeállítottuk, hogy mire kell odafigyelned, hogy a megfelelő formátumú XLSX állományt elkészítsd.

Webshippy XLSX Mintafile letöltése

Szabályok, amire mindenképp figyelj oda

  • Minden termék külön sorba kerüljön

  • Minden olyan sor ahol az ‘A’ oszlopot üresen hagyja vagy #-et tartalmaz, azt a rendszer figyelmen kívül hagyja

  • Amennyiben egy termék több féle termék variációval rendelkezik, úgy minden egyes termék variáció külön sorba kerüljön, külön SKU (cikkszámmal)

  • Már létező SKU esetében a termék(ek) adatait az import során frissíti a rendszer, amelyik értéket nem kívánja frissíteni azt hagyja üresen

  • Az xlsx file-t kompatibilis üzemmódban kell elmenteni, mert a rendszer csak akkor fogja tudni kiolvasni az adatokat a munkafüzetből.

A leggyakoribb kérdés, mi az az SKU?

Az SKU (stock-keeping unit), más néven cikkszám, egy egyedi azonositó ami egyszerűsiti a termékek és a készletek kezelését. Használható termékekre, termék változatokra, vagy egy termék azonositására anyag, kivitel, csomagolás, gyártó, szín, méret szerint. Egy termék esetében amely a BLCK_XXL_666 SKU kódot viseli, a BLCK a színét jelképezheti és az XXL a méretét.

Az XLS file egyes mezőinek lehetséges értékeit, valamint a hozzájuk tartozó kitöltési útmutatót az alábbi táblázat tartalmazz.

Mezőnév

Típus

Érték

Példa

SKU *

string

Egyedi azonosító, más néven cikkszám. Kis és nagybetűk (ékezet nélkül), decimális számjegyek, kötőjel, pont, és aláhúzás.

BB_WHITE-001

Barcode *

string

Vonalkód, egyedi. Mindenképp szükség van rá, mert ez alapján azonosítjuk a termékeket. Kis és nagybetűk (ékezet nélkül), decimális számjegyek. (Max. 15 karakter)

13761863583

Product name *

string

A termék megnevezése. Egysoros szabadszöveges tartalom.

Black mask

Variant name

string

Termék variáció neve. Egysoros szabadszöveges tartalom.

200 ml

Weight

decimal

A termék súlya. Pozitív valós szám vagy nulla, maximum értéke 999,99 (mértékegység: KG)

5,2

Width

integer

Termék szélessége. Pozitív egész szám vagy nulla (mértékegység: cm).

10

Height

integer

Termék magassága. Pozitív egész szám vagy nulla (mértékegység: cm).

5

Deep

integer

Termék mélysége. Pozitív egész szám vagy nulla (mértékegység: cm).

5