Árubeszállítás

Annak érdekében, hogy a mindennapi munkafolyamatok gördülékenyen működhessenek, összefoglaltunk néhány dolgot a Webshippy raktáraiba történő árubeszállításokról.

Hogyan kell beszállíttatni a termékeket a Webshippy raktárába?

Mielőtt feltöltenéd a raktárkészletedet a Webshippy raktárában, létre kell hoznod egy Árubeszállítási előjegyzést az Admin rendszerben, amit a Termékkezelés / Áruszállítások menüpontban tudsz megtenni.

Az áruszállításnak a későbbi könnyebb beazonosítás miatt opcionálisan fantázianevet is megadhatsz. Ezt követően válaszd ki az áruszállítás irányát. Ha bevételezési irányt választasz, akkor meg kell adnod, hogy körülbelül hány raklapra számítsunk, illetve, hogy normál vagy sürgősség bevételezésre van szükséged.

Ezután jelöld meg, hogy mely raktárunkba szállíttatod a termékeket és mi a beszállítás tervezett időpontja. Szükség esetén írhatsz megjegyzést is beszállításhoz. A Létrehozás gombra kattintva létrejön egy üres, Piszkozat státuszú áruszállításod, amiben összeállíthatod, hogy milyen termékeidből hány darabot szeretnél szállítani.

A szállítandó termékeket a felületen rögzítheted egyenként, ha a Termék mezőbe elkezded beírni a kívánt termék cikkszámát vagy nevét majd a megjelenő találati listából kiválasztod a kívánt terméket és rögzíted hozzá a szállítandó mennyiséget.

Ha nem szeretnéd egyenként, manuálisan rögzíteni a termékeket, akkor lehetőséged van xlsx formátumban is felölteni a szállítandó termékeket. Ezt a Műveletek->Import (XLSX) gombra kattintva tudod megtenni. Az excel első oszlopa tartalmazza a termék SKU-ját, vagy barcode-ját, második oszlopa pedig a menteni kívánt darabszámot.

Ha feltöltöttél minden szükséges terméket, akkor kattints a Lezárás gombra, így a raktárvezetőink értesülnek a beszállításról.

A hét melyik napján célszerű a raktárkészletet feltölteni?

A legtöbben a hét elejére időzítik az árubeszállításokat, ami miatt a raktárban nagyon nagy torlódás szokott ilyenkor kialakulni. Ha teheted válassz olyan napot, ami a hét középső, vagy második felében van, így segíted a mi munkánkat is, hogy minél gyorsabban tudjuk bevételezni a termékeidet.

Mettől meddig veszik át a raktárban a termékeket?

Raktárunkban, munkatársaink munkanapokon 9:00 és 16:00 óra között tudják átvenni a beküldött termékeket. Ha teheted, kérjük informáld a szállítmányozó partnereidet, hogy ebben az időszakban érkezzenek.

Mennyi ideig tart a bevételezés?

A bevételezés alkalmával nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legkevesebb hibát ejtsük. A Webshippy célja az, hogy minden munkafolyamatot automatizáljon, de vannak olyan folyamatok, amiket mindenképp személyesen kell elvégezni – ilyen a termékek átszámolása is. Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a hibamentes működést, a bevételezést két ember végzi, így egymást ellenőrizve törekednek arra, hogy véletlenül se rossz adatok kerüljenek a rendszerbe. Épp emiatt viszont a folyamat lassabb a többi, automatizált munkafolyamatnál. Törekszünk arra, hogy a bevételezéseket minél gyorsabban elvégezzük, de több webáruház tömeges árubeszállítása esetén ez esetenként akár három munkanapig is elhúzódhat. A bevételezést hivatalosan 1-3 munkanap között vállaljuk. A bevételezés feldolgozási idejét az áruszállítások lista nézetén megtekintheted.

Honnan értesülök a bevételezés megtörténtéről?

A sikeres bevételezésről rendszerünk automatikus email üzenetet küld, melyben láthatod a tervezett és az esetleges eltérésekből adódó bevételezett mennyiségeket. Az email egyben hivatalos átvételi elismervénynek is minősül.

Ha a fenti irányelveket szem előtt tartod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a leghatékonyabban fogjuk tudni kezelni a készleteidet. Ha bármi kérdésed van az árubeszállításokkal kapcsolatban, akkor a Webshippy Admin rendszerében bejelentkezve kattints a jobb alsó sarokban lévő Segítség gombra és munkatársaink készséggel válaszolnak a felmerülő kérdéseidre.