Árváltozások és új funkciók, 2019. április

Az alábbiakban a Webshippy 2019. évi árváltozásait foglaljuk össze, illetve bemutatunk számos új funkciót, amelyekkel még örömtelibb lehet a webáruházak számára a kiszervezett logisztika.

A Webshippy szolgáltatásának díjazása szállítási díjakból és csomagkezelési díjakból tevődik össze: a második összetevő árképzése nagyrészt rajtunk, a saját hatékonyságunkon, ügyességünkön múlik, de az elsőben a külső partnerekre vagyunk utalva. Mindazonáltal mindkét területről örömmel jelenthetjük ki, hogy az "árváltozás" a piacon általában megszokottól eltérően nem csak áremelésre, hanem bizonyos esetekben a hatékonyságunk növelése miatt csökkenésére is vonatkozik.

Ezen túlmenően számos új funkciót vezetünk be, illetve élesítettünk az elmúlt néhány hónapban, amik szintén érintik az árazási politikánkat.

Az alábbiakban összegyűjtöttük, milyen változások várhatóak 20019. április 15.-től a rendszerben és az elszámolásokban.

Szállítási díjak változásai

GLS Magyarország

A GLS, mint minden évben, idén is általánosan emelte árait.

A Webshippy elérte, hogy számunkra ez az ár átlagosan és összességében kedvezőbb mértékben emelkedjen.

Ha a magyar gazdaságban zajló háttérfolyamatokra tekintünk, akkor ez az áremelés elég könnyen értelmezhetővé válik: három fő tényező helyez áremelési nyomást a szolgáltatókra. Ezek az infláció erősödése, a munkaerőhiány, és ezzel párhuzamban a hazai e-kereskedelem robbanásszerű fejlődése, ami miatt a kiszállítandó csomagok száma olyan nagy mértékben növekszik, amit a futárcégek kapacitásban nehezen tudnak lekövetni.

A GLS az évtizedes tudatos építkezésnek és a minőség iránti elkötelezettségnek köszönhetően nincs akkora nyomás alatt, mint néhány versenytársa, ezért többeknél kisebb mértékben kényszerül emelésre.

A GLS Magyarország kiszállítási árai 2019. április 15. -től 7% százalékkal emelkednek.

Nagyjából hasonló mértékben emel árat a DHL is, globálisan, minden évben, ennek megfelelően idén is.

Új szállítási szolgáltatások

A közelmúltban három új szállítási szolgáltatást integráltunk rendszerünkbe.

A Cserecsomag szolgáltatás már egy ideje sikeresen működik, ennek keretében a csomagszállító futár vissza is hoz csomagot, igény szerint.

Cserecsomag (GSL Exchange) szolgáltatás: 285 Ft / küldemény

Teljesen új funkció viszont az Addresse Only Service: az így feladott csomagot csak konkrétan a címzett személynek adják át.

Addresse Only Service (AOS) szolgáltatás: 350 Ft / küldemény

A harmadik újítás pedig a Több Dobozba Csomagolás. Egy csomag súlya a GLS -nél maximum 40 kg lehet, ezért az azt meghaladó csomagokat több dobozra kell bontani. Ezt most már a Webshippy rendszere is képes kezelni, az egy küldeményt több különböző csomagra bontani. A több dobozba csomagolás esetén a további dobozokra a szolgáltató kedvezményes kiküldési díjat számláz, mint ha azokat külön küldeményként adnánk fel, illetve a Webshippy csomagkezelési díja is kedvezőbb a további csomagokra, mint ha külön megrendelésként kezelnénk őket.

A logisztikai szolgáltatók részletes árait a mindenkor díjtáblázatunk tartalmazza.

Olcsóbb szállítás a határokon túlra, a csomagkuldo.hu segítségével

Örömmel jelentjük, hogy mostantól elérhető a Webshippy rendszerében a csomagkuldo.hu teljes szolgáltatása!

Ez azt jelenti, hogy Európa országaiba, és különösen a szomszédos országokba, kedvezményesebben tudunk csomagot küldeni, mint eddig bármikor, tehát az ügyfeleink számára ez csökkenő árakat jelent. A csomagkuldo.hu ezt úgy éri el, hogy egyedi szerződéseket köt minden ország legjobb futárcégeivel, és ezeket teszi elérhetővé a partnerei számára.

Románia és Szlovákia már most olcsóbban elérhető partnereink számára, ennek köszönhetően.

A Foxpost árai nem emelkednek

A Foxposttal való együttműködés keretében elértük, hogy számunkra egyelőre ne emelkedjenek a díjak, tehát továbbra is tavalyi áron tudjuk igénybevenni csomagátvételi pontjaikat.

Csomagkezelési díjak változásai

A Webshippy alap csomagkezelési díja nem változik.

A Webshippy elsődleges célja továbbra is a hazai e-kereskedelmi piac szakmai támogatása, és ezzel együtt az ezen a piacon való terjeszkedés, illetve a szolgáltatásunk folyamatos fejlesztése. Mivel arra törekszünk, hogy a magyar webáruházak a hazai és nemzetközi piacon is stabilan és jól szerepeljenek, hogy a kereskedők meg tudják valósítani egyéni álmaikat, ezért az alapdíjunkat továbbra sem emeljük.

Ezzel együtt számos vadonatúj fejlesztéssel és extra szolgáltatásokkal könnyítjük meg az e-kereskedők munkáját, amelyekkel a webáruházak méginkább optimalizálhatják, illetve a saját speciális igényeikre szabhatják kiszervezett logisztikájukat.

Sürgősségi felár

A Webshippy alapvető szerződéses vállalása, hogy a délig beérkező rendeléseket aznap feladjuk. Néha azonban még ez sem elég gyors. Ezért, ha egy webáruház egy megrendelést mindenképpen szeretne még aznap célba juttatni, akkor lehetőség van Sürgősségi Csomagküldést kérni.

Sürgősségi felár: csomagkezelési díj + 611 Ft

Több dobozba csomagolás

A rend kedvéért itt is meg kell említenünk ezt a funkciót, hiszen ez nem csak szállítási, hanem csomagkezelési költségeket is érint. A több dobozba csomagolás költségeit az alábbi táblázat foglalja össze.

5 TERMÉKIG,

1 DOBOZBA /megrendelés

TOVÁBBI

TERMÉKEK

/termék

TOVÁBBI DOBOZOK

/doboz

100 KIKÜLDÖTT CSOMAGIG

611 Ft

+80 Ft

+412 Ft

250 CSOMAGIG (12% kedvezmény)

540 Ft

+70 Ft

+364 Ft

500 CSOMAGIG (23% kedvezmény)

469 Ft

+61 Ft

+317 Ft

850 CSOMAGIG (35% kedvezmény)

397 Ft

+51 Ft

+268 Ft

1300 CSOMAGIG (45% kedvezmény)

336 Ft

+43 Ft

+227 Ft

1900 CSOMAGIG (53% kedvezmény)

290 Ft

+38 Ft

+195 Ft

3000 CSOMAGIG (55% kedvezmény)

275 Ft

+36 Ft

+186 Ft

3000 CSOMAG FELETT (57% kedvezmény)

260 Ft

+35 Ft

+176 Ft

Egységes nyomtatási díjak

Csomagjaidhoz már bármilyen tartalmú, fekete-fehér, nyomtatott dokumentumot is tudunk csatolni!

Ehhez csak fel kell töltened a PDF dokumentumot a megrendelés részletes adatlapján, és mi csomagösszeállítás során kinyomtatjuk és a rendelés mellé helyezzük. Ez a szolgáltatás nem összekeverendő azzal, amikor valamilyen előre leadott marketinganyagot (például szórólapot) helyezünk a csomagba! Ez utóbbit továbbra is a Csomagolási Szabályoknál tudod beállítani és a költsége a normál csomagkezelési díjazás szerint alakul.

Dokumentum és számlanyomtatási díj: 50 Ft / oldal

Árubeszállítás

Heti két árubeszállítás továbbra is ingyenes. Azonban mostantól a beszállított tételek száma maximum ezer darab lehet. Az ezt meghaladó mennyiségre a standard díjszabásunk érvényes.

Erre a változtatásra a Webshippy forgalomnövekedése miatt lett szükség, hogy továbbra is tervezhetően tudjuk kezelni a beszállításokat, ne okozzon fennakadást egy-egy, az átlagot nagyban meghaladó mennyiség érkezése.

Árukiszállítás

Az árukiszállítás mostantól csomagkiküldésnek minősül, díjszabás tekintetében.

Itt részünkről sztenderdizálásról van szó, mivel a mi oldalunkról a két tevékenység pontosan ugyanazt a munkafolyamatot igényli.

Visszaküldött csomagok

A visszaküldött csomagok kezelésének díja egységesen 350 Ft, ez egy változatlan, a szerződésekben eddig is rögzített tétel, amelyet mostanáig a Webshippy elengedett. 2019 április 15.-től azonban ez a türelmi időszak véget ér, és ezeket a tételeket is számlázzuk.

A türelmi időszak azért volt eddig érvényben, mert mi a Webshippy-ben a transzparens és automatizált működésben hiszünk, és a visszaküldött csomagok kezelésének módja eddig teljesen manuális volt. Hamarosan azonban egy új "visszaküldött" megrendelés státuszt vezetünk be a rendszerbe és így már a hozzánk visszajuttatott rendelések is a rendeléslistában jelennek majd meg.

Megjegyzéses csomagok monitorozása

Sok olyan megrendelés van, ahol a vásárló valamilyen üzenetet, extra információt csatol a rendeléshez. Ezen rendeléseket a rendszerünk egy figyelemfelkeltő sárga jelöléssel lát el, hogy ügyfeleink még a napi csomagfeldolgozást megelőzően átnézhessék őket és megtegyék a szükséges módosításokat a rendeléseken. Sokak azonban ettől a plusz tehertől is megszabadulnának és legszívesebben kiszerveznék az összes logisztikával kapcsolatos teendőt. Nekik hoztuk létre a megjegyzések monitorozása szolgáltatásunkat. A megrendelések “megjegyzés” rovatába írt pluszinformációkat feldolgozzuk és lehetőleg teljesítjük is, ha saját hatáskörben meg tudjuk oldani. Ha szükséges, természetesen értesítjük a webáruházat.

Megjegyzések monitorozása: 50 Ft / megjegyzést tartalmazó megrendelés

Utólagos csomagvisszahívás

Előfordul, hogy a már becsomagolt küldemény kiküldését a webáruház leállítja. Ez egy bonyolult feladat, mert a már becsomagolt megrendelések között kell visszakeresni egy-egy csomagot. Ekkor a csomagkezelési díjat már kénytelenek vagyunk felszámítani, illetve egy extra munkafolyamat is felmerül, hiszen a terméket ki kell csomagolni és újraraktározni. Természetesen a szállítási költség ilyenkor nem rakódik rá a csomag költségére, hiszen szállításra nem került sor.

Utólagos csomagvisszahívás: 500 Ft / csomag

Utólagos címmódosítás

Olyan is előfordul, hogy a csomag már a futárszolgálatnál van, de a webáruház utólag módosítani szeretné a címet: most már ez is bekerült szolgáltatásaink közé.

Utólagos címmódosítás: 150 Ft / csomag

Utólagos utánvét módosítás

Ha a címet képesek vagyunk utólag módosítani, akkor egyéb rendelési paramétereket is lehet utólag kalibrálni. Az utánvét utólagos módosítása azonban egy összetettebb feladat.

Utólagos utánvét módosítás: 200 Ft / csomag

Szériaszám rögzítése

Fontos új funkció: mostantól kezdve a sorozatszámozást is tudjuk kezelni, ha az vonalkód formájában szerepel a terméken! A termék részletes adatlapján beállítható, hogy tartozik-e sorozatszám az adott termékhez. Ekkor a rendszerünk automatikusan, felugró ablakban kéri, hogy a csomagoló a sorozatszámot is rögzítse. Természetesen ez visszafelé is működik: ha egy ilyen termék visszatér hozzánk, akkor egyetlen szkenneléssel ismét bevesszük. Ezáltal tehát a termékek egyedi azonosítására nyílik lehetőség.

Szériaszám rögzítés: 50 Ft / termék

Azonnali termékleltár

Ha bármilyen kétely merül fel, könnyedén helyreállíthatod lelki nyugalmad az Azonnali termékleltár igénylésével.

Azonnali termékleltár: költsége megegyezik az új bevételezéssel

Sürgősségi bevételezés

A beszállítás során ügyfeleink termékei egy bevételezési sorba kerülnek. Ezzel a funkcióval kérvényezni lehet, hogy a bevételezés ne csak a szerződésben garantált három napon belül, hanem akár azonnal végbemenjen.

Sürgősségi bevételezés: költsége megegyezik az új bevételezéssel

Marketing csomagolás

A Webshippy-ben természetesen felhasználhatjuk teljesen egyedi, arculati elemekkel ellátott dobozaidat, csomagoló-megoldásaidat, ha szeretnéd. Ezek a csomagolások jellemzően esztétikusak, és viszonylag sérülékenyek, ezért hagyományos csomagolásra is szükség van. A saját webáruházad csomagolóanyaga az, amit “marketing csomagolásnak” nevezünk, ennek használatát takarja ez a szolgáltatás.

Marketing csomagolás: +500 Ft / csomag

Előkészületben

Hamarosan a Webshippy áttér saját tervezésű dobozok használatára, amelyeket egyszerűbb összeállítani és nem igényelnek ragasztást, így jóval környezetkímélőbb és emellett dinamikusabb megoldást fog nyújtani. Öt sztenderdizált mérettel készülünk, amelyek a nálunk tárolt és forgalmazott termékskála szinte egésze számára alkalmasak lesznek. Új dobozainkkal, a tesztek alapján akár 20 százalékos gyorsulást érhetünk el a csomagolás terén! Az új dobozok bevezetéséről az élesítés előtt tájékoztatunk.