Két ünnep közti és éveleji tudnivalók 2019

A Webshippy legfontosabb célja , hogy minden rendelést a megszokott precizitással és minőségben tudjunk teljesíteni webáruházad számára az év végén és az újév elején is. Ezért kérünk, hogy légy tekintettel az alábbi határidőkre a zökkenőmentes rendelésteljesítés érdekében.

Megrendelések feldolgozása

A december 23-29. között érkezett megrendeléseket legkésőbb január 3-ig dolgozzuk fel, és átadjuk a szállító partnernek kiszállításra.

Árubeszállítások kezelése

Áruszállítást csak abban az esetben tudunk fogadni január 6-ig (december 23; 30; és január 2-3. napokon), ha legkésőbb december 20-ig a beszállítás feltöltésre kerül a rendszerünkbe. A december 20-a után feltöltött árubeszállításokat csak január 6-án fogjuk tudni elkezdeni feldolgozni. Sürgősségi beszállítási igényt csak január 6-a után fogunk tudni fogadni.

Árukiszállítások kezelése

Az általatok berögzített árukiszállításokat január 7-én (kedden) fogjuk tudni elkezdeni feldolgozni, tehát az új évben leghamarabb január 7-én fogunk árut kiadni.

Visszáru- és át nem vett csomagok kezelése

A karácsonyi megnövekedett megrendelések miatt várhatóan a visszáruk száma is emelkedni fog. Éppen ezért szeretnénk jelezni, hogy a visszaküldésre került csomagok feldolgozási ideje meghosszabbodhat. Az év végi pörgés végeztével jó pihenést, nyugodt évösszegzést és nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk egy sikerekkel és lehetőségekkel teli új évvel fűszerezve!