Teendők káresemény esetén

Az alábbiakban összefoglalunk mindent arról a sajnálatos esetről, ha sérülten kerül a megrendelőhöz a csomag.

Mit tegyek, ha sérülten érkezik a vásárlóhoz a csomag?

A GLS futárcéggel kialakított stratégiai együttműködésünk értelmében a sérülten érkezett csomagokra speciális eljárást vezettünk be, mely megkönnyíti a káresemények bejelentést. Emellett biztosítja az eljáráshoz szükséges jogi kereteket annak érdekében, hogy a vásárlók a legkevesebb kellemetlenséget érzékeljék az eset kapcsán. Azonban ahhoz, hogy minden flottul menjen, szükséges, hogy Te is megfelelően kommunikáld a teendőket a vásárlóiddal, elkerülve ezzel a félreértéseket és felgyorsítva az ügyintézés folyamatát.

Mit kommunikáljak a vásárlóimnak?

Célszerű a webáruház “Garancia és vásárlástól való elállás” szekciójában feltüntetni, hogy mi a teendő, ha valaki sérült csomagot kapott. A legbiztosabb az, ha mindenki alaposan szemügyre veszi a csomagot, amikor azt átveszi a kézbesítő futártól. Sokszor már a csomagoláson is látszódik, ha sérülés történt, ilyen esetben érdemes azonnal kérvényezni a Kárjegyzőkönyv felvételét. A futár készséggel kitölti az adatokat, így azonnal megkezdődik az eset kivizsgálása. Ha az azonnali kárjegyzőkönyv elkészítésére nincs lehetőség, vagy elsőre nem látszik külsérelmi nyom a csomagoláson, úgy a vásárlónak három nap áll rendelkezésre, hogy a káreseményt jelezze a szállítmányozó partner felé. Fontos, hogy ahhoz, hogy a biztosító megfelelően ki tudja vizsgálni az ügyet, a vásárlónak meg kell tartania az eredeti csomagolást és a csomag teljes tartalmát.

Hogyan tudom jelezni a Webshippynek, ha káresemény történt?

A Webshippy erre kialakított email címén (karugyek@webshippy.com) jelezheted felénk, ha vásárlóid sérülten kaptak egy csomagot. A kárbejelentésnél mindenképpen írd meg, hogy pontosan melyik csomagról (csomagszám vagy megrendelésszám), termékről (SKU vagy vonalkód) van szó, és azon belül hány darab termék sérült.

Továbbá szükségünk lesz néhány fotóra is a káresetről: a csomag külső csomagolásáról (ha van külsérelmi nyom), a csomag belső csomagolásáról (melyen jól látszódnak a csomagolóanyagok: pl. buborék fólia, térkitöltő párna, igazolva ezzel, hogy a csomagolás szakszerű volt) és természetesen a sérült termékről/termékekről.

Megfelelő képek hiányában a káresetet nem tudjuk igazolni!

Ha szállító partnerünk elfogadta a kárigényünket, akkor a megállapított kártérítés összegét elutalják a részünkre. Ezt az összeget mi havonta az adott hónap legvégén vagy a következő hónap első hetében összesítve utaljuk át neked.

A vásárló felé úgy tudod a legkönnyebben pótolni a terméket, ha feladsz egy újabb megrendelést. Ennek legegyszerűbb módja, ha a rendelés másolása funkciót használod, amit könnyen szerkeszthetsz is.

A Webshippynél megteszünk mindent, hogy a csomagokat a lehető legkevesebb kár érje a szállítás során, de sajnos az alvállalkozó partnereink által okozott károkért csak ők tudnak felelősséget vállalni. Amit biztosítani tudunk az a gördülékeny kommunikáció és támogatás a káresemény mielőbbi rendezése érdekében.

Tudtad?

A GLS Exchange - cserecsomag szolgáltatásával könnyedén küldhetsz a vásárlóidnak úgy csomagot, hogy a kézbesítő futár a korábban kiszállított terméket visszahozza a Webshippy raktárába.