Dropshipping termékek beszerzése rendelésteljesítéshez

Miután megkezdted a dropshipping termékek értékesítését az új bejövő rendeléseket a Rendeléskezelés / Megrendelések oldalon találod, viszont ezen rendelések státusza Megakadt lesz, amíg a hozzájuk tartozó terméket be nem szerzed. Erre egy figyelemfelhívó sárga üzenet is figyelmeztet az oldal tetején.

Dropshipping termékek beszerzése

1.Navigálj a Rendeléskezelés / Megrendelések oldalra

2. A rendeléslista tetején egy sárga figyelmeztető sáv jelzi, hogy a rendelések teljesítéséhez termékbeszerzés szükséges. Kattints a Termékek beszerzése gombra.

Fontos! A termékek beszerzésére 24 óra áll rendelkezésedre, eddig garantálja a rendszer, hogy az általad eladott termékek készlete foglalásban marad és azt más nem értékesítheti. A 24 óra leteltével a foglalás feloldódik és elképzelhető, hogy mire a termékek beszerzésére kerülne a sor, addigra már nem lesz elérhető a készlet.

3. A Dropshippy / Termékbeszerzés oldalra kerültél, ahol egyenként kiválaszthatod, mely megrendelésekhez szükséges termékeket szeretnéd megvásárolni a beszállítóktól. A Beszerzés gombra kattintás után, az összesítő felületen ellenőrizheted a beszerzésed részleteit. A Tovább a fizetéshez gombra kattintva a rendszer átirányít a SimplePay oldalára, ahol bankkártyás fizetéssel véglegesítheted a termékbeszerzés folyamatát.

4. A megrendeléseid innentől Csomagolható státuszba kerülnek és megkezdődik azok összeállítása és átadása a szállítmányozó cégek részére.

5. A teljesített beszállítói tranzakciókat, valamint a beszállítói számlákat megtalálod a Dropshippy / Tranzakciók oldalán. A számlákat letöltheted PDF formátumban a számla sorszámára kattintva.

A legtöbb beszállító automatizált számlázást használ, azonban előfordulnak olyan cégek is, akik manuális számlázást választottak. Ez esetben 5 munkanap áll a rendelkezésükre, hogy feltöltsék a felületre a beszerzést igazoló bizonylatot, melynek megtörténtéről emailben értesítünk.

Gyakori kérdések

Mi történik, ha egy terméket nem vesz át a megrendelő?

Amennyiben egy vásárló megtagadja a termékek átvételét, úgy a csomag visszakerül hozzánk. Amennyiben be volt állítva a kiszervezett számlázás, a rendeléshez kapcsolódó bizonylatot sztornózzuk és a termék felkerül a saját készletedre. A termék beszállítóhoz történő visszavételére nincs lehetőség, azonban egy következő értékesítés során a rendszer először a saját készletedet veszi figyelembe és csak akkor szólít fel termékbeszerzésre, ha nem elérhető elegendő mennyiség.

Utánvétes megrendelés esetén mikor kapom meg a beszedett utánvétet?

Az utánvétek elszámolása hetente történik, ahogy normál esetben a saját termékeid értékesítése esetén is. A hét első munkanapján kiküldött összesítőből pontosan láthatod, hogy milyen összegű utánvét érkezett az egyenlegedre valamint, hogy milyen szolgáltatási és szállítási díjak terhelték a rendelésteljesítést. Utóbbiak szembeállításra kerülnek egymással és az utánvétekből kompenzált szolgáltatási díjak különbsége kerül átutalásra az általad megjelölt bankszámlaszámra.