Webáruházak integrálása

WordPress / Woocommerce webáruház összekapcsolása a Webshippy rendszerrel

345 views July 18, 2017 July 18, 2017 Perényi András 3

A Webshippy rendeléskezelő és csomagolás-optimalizáló szoftvere lehetővé teszi, hogy a webáruházadba érkező rendeléseket valós időben lássuk és amennyiben a raktárkészlet lehetővé teszi, azonnal csomagoljuk és átadjuk a szállítmányozó partnerek részére kiszállításra. A rendszerben lehetőséged van nyomon követni a csomagjaid állapotát, valamint naprakész információkhoz férsz hozzá a pénzügyeiddel kapcsolatban.

WordPress / Woocommerce integráció

Amennyiben a webáruházad WordPress / Woocommerce alapú úgy a Webshippy plugin felinstallálásával azonnali integrációt tudunk létesíteni. A Webshippy plugin képes: valós időben elküldeni a rendeléseket, illetve a rendszerünk képes valós időben visszaszinkronizálni a csomagállapotokat a webshopodba.

Telepítés és beállítások

 1. Töltsd le a Webshippy WordPress plugint
 2. Lépj be a WordPress adminba és kattints a Plugins / Add New (Bővítmények / Új hozzáadása) almenüre
 3. A lap tetején klikkelj az Upload Plugin (Bővítmény feltöltése) gombra, majd a megjelenő mezőben a Choose file gomb megnyomásával válaszd ki az előzőekben letöltött Webshippy plugint (webshippy_wp_plugin.zip) és kattints az Install Now (Telepítés most) gombra.
  2
 4. Ezt követően aktiválnod kell a feltelepített plugint. A sikeres telepítést követően kattints az Activate plugin (Bővítmény bekapcsolása) linkre. (Amennyiben nem látszik ilyen gomb a képernyőn, akkor menj a Plugins / Installed Plugins (Bővítmények / Telepített bővítmények) oldalra az admin rendszerben, a listából keresd ki a Webshippy Order Sync plugint és kattints az Activate (Bekapcsolás) linkre)3
 5. Sikeres aktiválást követően már nincs más dolgod, mint a Plugin beállításainak oldalán megadni az általunk kapott API kulcsot. Ehhez a WordPress Admin menüjében keresd meg a Webshippy menüpontot és a kért adatok megadása után kattints a Save Changes (Módosítások mentése) gombra.5
Fontos! Ahhoz, hogy az integráció tökéletesen működjön és az online számlázás során a számlákra pontos összegek kerüljenek, elengedhetetlen a Woocommerce rendszer megfelelő konfigurációja.

Woocommerce beállítások

 1. A WordPress Admin menüben nyisd meg a WooCommerce / Settings (WooCommerce / Beállítások) aloldalt
 2. Győzödj meg róla, hogy a General (Általános) fülön az Enable Taxes (Adók engedélyezése) pont mellett be van-e kapcsolva a “Enable taxes and tax calculations” (Adók és adókalkulációk engedélyezése) funkció. Ha nincs, pipáld ki és mentsd a változásokat. Ezzel engedélyezed, hogy a WooCommerce a háttérben kezelje az Áfa számításokat.
  6
 3. A TAX (Adó) fülön győződj meg róla, hogy a beállítások megfelelnek az alábbi képernyőképen látható beállításoknak. A következők legyenek kipipálva mindenképp: “Yes, I will enter prices inclusive of tax” (Igen, a bruttó árakat fogom beírni), Display prices in the Shop – Including tax (Árak megjelenítése az üzletben – Bruttó árak), Display Prices During Cart and Checkout – Including tax (Árak megjelenítése az üzletben – Bruttó árak). Mentsd a változásokat.
  8
 4. Majd szintén a TAX fülön kattints a fül alatti linkek közül a “Standard rates fülre” (Szabványos adókulcsok) és amennyiben nem szerepel még semmi a listában, vidd fel a 27% -os adókulcsot (Insert row / Sor beszúrása) és győződj meg róla, hogy a sor végén ki van pipálva a Shipping (Szállítás) jelölőnégyzet is.7

Megfelelő termék beállítások

Két fontos dologra kell odafigyelned a termékek feltöltésekor: SKU és megfelelő ÁFA kulcs kiválasztása
 • Az SKU (Stock Keeping Unit), azaz cikkszám az elsődleges azonosító jel, amin keresztül a raktárunkban található termékeket beazonosítjuk a rendelésekben szereplő termékekkel. Épp ezért elengedhetetlen, hogy minden terméked rendelkezzen egyedi SKU azonosítóval, máskülönben a beérkező rendeléseket nem tudjuk kiküldésre előkészíteni. Nagyon fontos, hogy egy SKU csak egyszer szerepeljen, tehát ha a termékeid rendelkeznek termékvariációkkal (kék, szürke, piros), akkor minden egyes termékvariáció egyedi SKU értéket kapjon. (AZ SKU értéke bármi lehet, de ne használj ékezeteket és szóközöket.)
  10
 • A másik fontos dolog, hogy a termékeidet a megfelelő ÁFA kategóriához rendeld, máskülönben nem történik meg a kívánt Áfa kalkuláció a háttérben. Tax status – Taxable (Adó státusz – Adóköteles) és Tax class – Standard (Adózási osztály – szabványos)
  9

 

Hasznos volt ez a tartalom?

Leave A Comment

*
*