Kiszervezett számlázás

WordPress / Woocommerce rendszer helyes beállítása automatizált számlázáshoz

544 views July 18, 2017 Perényi András 5

Ha külső számlázóval szeretnél számlákat generálni a Woocommerce rendszeréből, nagyon fontos, hogy megfelelő beállításokat használj. Ezek hiányában előfordulhat, hogy nem minden tétel kerül rá a számlákra, vagy a számlázási tételeken nem a kívánt ÁFA tartalom szerepel.

Összfeoglaltuk mire figyelj oda, a külső számlázó rendszer első használata előtt.

Adó és ÁFA tartalmak beállításai

1. A WordPress Admin menüben nyisd meg a WooCommerce / Settings (WooCommerce / Beállítások) aloldalt
2. Győzödj meg róla, hogy a General (Általános) fülön az Enable Taxes (Adók engedélyezése) pont mellett be van-e kapcsolva a “Enable taxes and tax calculations” (Adók és adókalkulációk engedélyezése) funkció. Ha nincs, pipáld ki és mentsd a változásokat. Ezzel engedélyezed, hogy a WooCommerce a háttérben kezelje az Áfa számításokat.

6

3. A TAX (Adó) fülön győződj meg róla, hogy a beállítások megfelelnek az alábbi képernyőképen látható beállításoknak. A következők legyenek kipipálva mindenképp: “Yes, I will enter prices inclusive of tax” (Igen, a bruttó árakat fogom beírni), Display prices in the Shop – Including tax (Árak megjelenítése az üzletben – Bruttó árak), Display Prices During Cart and Checkout – Including tax (Árak megjelenítése az üzletben – Bruttó árak). Mentsd a változásokat.

8

4. Majd szintén a TAX fülön kattints a fül alatti linkek közül a “Standard rates fülre” (Szabványos adókulcsok) és amennyiben nem szerepel még semmi a listában, vidd fel a 27% -os adókulcsot (Insert row / Sor beszúrása) és győződj meg róla, hogy a sor végén ki van pipálva a Shipping (Szállítás) jelölőnégyzet is.

7

Megfelelő termék beállítások

Figyelem

Két fontos dologra kell odafigyelned a termékek feltöltésekor: SKU és megfelelő ÁFA kulcs kiválasztása

1. Az SKU (Stock Keeping Unit), azaz cikkszám az elsődleges azonosító jel, amin keresztül a raktárunkban található termékeket beazonosítjuk a rendelésekben szereplő termékekkel. Épp ezért elengedhetetlen, hogy minden terméked rendelkezzen egyedi SKU azonosítóval, máskülönben a beérkező rendeléseket nem tudjuk kiküldésre előkészíteni. Nagyon fontos, hogy egy SKU csak egyszer szerepeljen, tehát ha a termékeid rendelkeznek termékvariációkkal (kék, szürke, piros), akkor minden egyes termékvariáció egyedi SKU értéket kapjon. (AZ SKU értéke bármi lehet, de ne használj ékezeteket és szóközöket.)

10

2. A másik fontos dolog, hogy a termékeidet a megfelelő ÁFA kategóriához rendeld, máskülönben nem történik meg a kívánt Áfa kalkuláció a háttérben. Tax status – Taxable (Adó státusz – Adóköteles) és Tax class – Standard (Adózási osztály – szabványos)

9

 

Ha mindezeket megfelelően állítottad be, akkor biztos lehetsz abba, hogy az online számlázók a hatályos NAV szabályoknak megfelelő módon kalkulálják majd az ÁFA tartalmat a webáruházad rendeléseiből generált számlákon.

Hasznos volt ez a tartalom?

Leave A Comment

*
*