Kiszervezett számlázás

Shopify rendszer helyes beállítása az automatizált számlázáshoz

609 views July 18, 2017 Perényi András 10

Ha külső számlázóval szeretnél számlákat generálni a Shopify rendszeréből, legyen az a Webshippy Fulfillment automata számlagenerálás szolgáltatása, vagy akár a Szamlazz.hu applikáció használata, nagyon fontos, hogy megfelelő beállításokat használj. Ezek hiányában előfordulhat, hogy nem minden tétel kerül rá a számlákra, vagy a számlázási tételeken nem a kívánt ÁFA tartalom szerepel.

Összfeoglaltuk mire figyelj oda, a külső számlázó rendszer első használata előtt.

1. A Shopify Admin rendszerében navigálj a Settings / Taxes oldalra

shopify-settings-taxes

2. Ellenőrizd, hogy a Tax Rates felsorolásban szerepelnek-e azok az országok, ahova szállítasz a webáruházadból és azt is, hogy mellettük a megfelelő ÁFA százalék van beállítva. Amennyiben valamelyik ország mellett nem, vagy nem megfelelő mértékű ÁFA tartalom szerepel, kattints az ország nevére, hogy módosíthasd a beállításokat.

Shopify ÁFA beállítások
Figyelem

Ha alanyi adómentes vagy, akkor is végezd el ezeket a beállításokat, viszont értelem szerűen a normál áfakulcs helyett 0% -ot használj. Minden más esetben használd a 27% -ot, illetve a Te adózási szokásaidnak megfelelő értéket.

3. A képernyő felső részén a Tax Settings résznél ellenőrizd, hogy mindkét jelölőnégyzet be van-e pipálva. “All taxes are included in my prices” – A weboldaladon látható árak már tartalmazzák az alábbi ÁFA-k mértékét. “Charge taxes on shipping rates” – A szállítási költségeknek is van ÁFA tartalma.
4. Minden termék részletes adatlapján, az árazás résznél pipáld be: Charge taxes on this product, azaz számoljon ÁFA -t a rendszer, az adott termékre. Fontos: ezt akkor is ki kell pipálni, ha 0% az ÁFA mértéke, ennek hiányában nem kerül átadásra a számlázó rendszereknek az ÁFA tartalom.

Shopify ÁFA beállítások

Ha mindezeket megfelelően állítottad be, akkor biztos lehetsz abba, hogy az online számlázók a hatályos NAV szabályoknak megfelelő módon kalkulálják majd az ÁFA tartalmat a webáruházad rendeléseiből generált számlákon.

Hasznos volt ez a tartalom?

Leave A Comment

*
*